2015. június 22., hétfő

Nyári bőrápoLUSH



Mindenki szereti a napsütést és a kreol bőrt. Ha biztonságosan szeretnél barnulni, akkor persze elengedhetetlen a fényvédők használata és néhány óvintézkedés.  A LUSH innovatív Sun Care termékeivel bátran és biztonságosan napozhatsz. A készítők egy kis vidámságot is csempésznek a nyaralásod pillanataiba a SUN Block szilárd fényvédő fürdőtömbbel, amit zuhanyzáskor tudsz felvinni a bőrödre. 





Biztosan unod már a sokszor emlegetett frázist, hogy mindig használj naptejet és soha ne napozz dél és három óra között. Sajnos a tavalyi nyaralás bebizonyította számomra, hogy az sem mindegy, hogy milyen márkájú naptejet használok és a naptejjel együtt milyen összetevőket viszek fel a bőrömre.  Mivel imádom a bio termékeket, ezért tavaly kipróbáltam egy SPF30-as bio naptejet, amit frissen vettem az egyik ismert drogériában. Mivel úgy gondoltam, hogy szuper bőrrel áldott meg az ég, és soha nem pörkölődtem meg még egyetlen nyaraláson sem, ezért bátran vágtam neki a napozásnak, így csak a mellkasomat kentem be. A bió naptej használatának eredménye aztán egy több hónapos hormonális bőrgyógyászati gyógyszeres és felületi kezelés lett, ugyanis (kizárólag a mellkasomon!) másodfokú, tömör, pirosas rózsaszín égés honolt.  A mellcsontom felett úgy néztem ki, mint aki a szó szoros értelmében megégett. A bőrgyógyász elmagyarázta, hogy a bőröm, a naptej és a nap között fotoreakció történt. Nagyon rosszul érintett a dolog, mivel a bőröm színe sehogyan sem akart rendbe jönni, 9-10 hónapon át nagyon feltűnő volt, hogy sokkal fehérebb a bőröm a mellkasom egy tenyérnyi részén, de a gyógyszerek hatására legalább eltűnt a rózsaszín tömör égési sérülés, amit a naptej okozott. A tavalyi nyaralásból okulva idén már csak Lush napozókkal mentem napra és bátran állíthatom, hogy nem történt az előzőekhez hasonló baleset, sőt, szuper lett a színem, élveztem a biztonságos barnulást.



A Lush Suncare termékcsalád kifejlesztésekor a biztonságos szintetikus fényvédőket jótékony hatású természetes alapanyagokkal kombinálták, így ezek az összetevők fokozzák a fényvédelem hatékonyságát. A termékekben találkozhatsz kalaminporral, ami gazdag cink-oxidban és szezámolajjal is, amely erősíti a Lush által használt széles spektrumú fényvédők teljesítőképességét.  A védelem mellett ezek szuper, nem mindennapi illatot is adnak a bőrödnek, így ne aggódj, nem leszel gyógyszertár szagú. Nagyon fontos, hogy a napozás előtt 10 perccel vidd fel ezeket a bőrödre, hogy legyen idejük beszívódni és kétóránként kend újra magad, mert csak ennyi időre nyújtanak hatékony védelmet. Vigyázz az arányokkal is, az ajánlott mennyiség minden termékből 2 mg/ négyzetcentiméter. Persze minden ember bőre más és más, ezért érdemes betérni a Lush üzletbe és az eladó fiúktól vagy lányoktól tanácsot kérni, akik biztosan nagyon szívesen segítenek majd neked benne, hogy megtaláld a hozzád illő fényvédőt.

 

Napozás ide vagy oda, a Million Dollar Moisturiser SPF 30 arckrémet mindennap használom. Nálam a nappali arckrém szerepét tölti be, tavasztól kora őszig, így az arcom mindig  30 faktoros védelmet kap. Az erős napsugarak okozhatnak korai ráncokat és májfoltokat, ezeket viszont megfelelő faktorszámú arckrém használatával el lehet kerülni. Az illatát is imádom. Ligetszépeolajat és szezámot rejtettek ebbe a tégelybe, ami igencsak megéri az árát. Bőrregeneráló hatású és megvéd a káros sugaraktól. A sheavaj és jojobaolaj lágyítja a bőrt, a méz és levendulaolaj pedig tovább puhítja. A mandulából, zabpehelyből és szezámmagból készült tej táplálja és hidratálja a bőrt. Igazi rituálé számomra, amikor reggel magamra kenem ezt a csodás kevercsét. A szezámnak köszönhetően nem lesz fehér az arcom a krém felkenése után és szuper illatú lesz a bőröm. Ugyan ez a Lush legdrágább terméke, a belekevert értékes alapanyagok miatt viszont jócskán megéri az árát. Egy tégely akár több hónapon át is kitart. Nagyon szép tónust ad a bőrnek és egy kicsit színezi is, ezért a bőrhibákat vagy pattanásokat is fedi picit. Ez a krém egy igazi csoda! Mindenkinek ki kell próbálnia!





A SUN Block szilárd fényvédő fürdőtömbbel igazi játék lesz a napozás előkészítése. Ez a kis tömb a zuhanyzás alkalmával készíti fel a bőrünket a napozásra. Leginkább egy nagy szappanra hasonlít. 30 faktoros, magas védelmet nyújt a bőrödnek és a zuhanyzás alkalmával, a megnedvesített testrészre kell felvinni, majd leöblíteni és máris védve vagy a káros napsugaraktól. Rózsakivonatot, kalaminport és kakaóvajat tartalmaz. A fényvédő a kakaóvaj olvadásával kerül a bőrödre. A SUN Block isteni virágillatot kölcsönöz majd neked, így felér egy finom lágy illatú parfümmel is. Nem szárít, így a száraz bőrűek is bátran használhatják.  A felvitele után úgy tűnik, mintha vízlepergetővé válna a bőröd.  Mindig hűvös és száraz helyen érdemes tárolni, mert nagyobb hő hatására a vaj megolvad.





A Sesame Suntane Lotion telitalálat a számodra, ha a napvédő használata mellett barnulni is szeretnél. 10 faktoros védelmet nyújt, és telis tele van olyan izgalmas összetevőkkel, mint a szezámolaj és a diófalevél-főzet. Ezek az anyagok segítenek növelni a bőr melanin termelését, így ez a csoda lotion segíti a barnulásodat, a kolumbiai bio kakaóvaj és az aloe kivonat pedig nyugtatja a bőrödet. A védelemről három, széles spektrumú fényvédő gondoskodik. Igazi megszállottja vagyok ennek az illatnak, ami egyetlen más naptejéhez sem hasonlítható. A kakaó és a szezám isteni keveréket alkot a bőrön. Ha egyszer kipróbálod, soha nem akarsz majd mást használni! Ha ezeket a szuper termékeket beszerezted és rendeltetésszerűen használod a napozás előtt és közben, nem érhet baj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése